Waarom vrijwilligerswerk?

Als jij graag kinderen en mensen in het algemeen wil helpen om hun een beter leven te geven, dan kun je met vrijwilligerswerk een bijdrage leveren aan een betere maatschappij.

Je kunt vrijwilligerswerk doen in een van onze sociale, medische, ecologische of commerciele projecten. Wanneer je vrijwilligerswerk doet, kun je je Spaans oefenen, meer leren over de Peruaanse cultuur en de economische en sociale situatie hier, mensen helpen een toekomst op te bouwen en je zult een onvergetelijke ervaring opdoen.

Afhankelijk van je interesse, kun je een project kiezen uit onze vele mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om vrijwilligerswerk te doen in een sociaal project zoals een opvang centrum, een weeshuis, een project voor straatkinderen of een jeugdgevangenis. De meeste projecten zijn afhankelijk van vrijwilligers en je zult zien dat ze je hulp hard kunnen gebruiken en dat jij je steentje kunt bijdragen aan een beter leven voor de mensen in het project. Veel kinderen in Peru krijgen niet de kans om naar een gewone school te gaan. Ze moeten geld verdienen op straat om het eten voor de familie te kunnen betalen. Vrijwilligers kunnen deze kinderen helpen door ze educatieve en sociale vaardigheden te leren in kleine schooltjes in Cusco.

Wanneer je een gezondheidszorg opleiding doet of hebt gedaan, vind je het misschien interessant om te werken in een kliniek of ziekenhuis. Afhankelijk van je ervaring en opleidingsniveau zou je kunnen werken als bijvoorbeeld psycholoog of in de verpleging.

We bieden je ook de mogelijkheid aan om in een ecologisch project te werken wanneer je wilt werken met dieren of voor het behoud van de natuur. En wanneer je meer commercieel werk wilt doen, kun je bijvoorbeeld werken voor een reisbureau of een andere toeristische organisatie.