Vrijwilligerswerk Zuid Amerika

vrijwilligerswerk zuid amerikaJe hebt besloten om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen, maar hoe kies je dan waar je dat zal doen? Vrijwilligerswerk in Zuid Amerika, Azië of Afrika, elk continent heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kies je voor Zuid Amerika dan kies je voor de latin-cultuur, voor afwisselende landschappen, een rijke geschiedenis en cultuur en voor het leren van een wereldtaal! En ondanks de rijkdom aan cultuur en natuur, leeft een groot deel van de bevolking onder de armoedegrens. We nodigen je uit om in één van onze bestemmingen een helpende hand te bieden aan de bevolkingsgroepen die dat het meeste nodig hebben, zoals ouderen, kinderen uit gezinnen met weinig inkomen en gehandicapten.

 

 

Taal in Zuid Amerika

Als je vrijwilligerswerk in Zuid Amerika gaat doen, is het belangrijk om Spaans te spreken of te leren. Spaans is geen moeilijke taal om te leren en wel heel handig om te leren!

 

Latijns Amerikaanse cultuurvrijwilligerswerk zuid amerika

Zuid Amerika heeft een rijke geschiedenis van verschillende indianenstammen waaronder de Inca’s. Het rijk van de Inca’s was groot en strekte zich uit van Colombia naar Chili en Argentinië. Cusco was het middelpunt en belangrijkste centrum van de Inca’s en in de omgeving van Cusco, maar ook in de rest van Peru en in Ecuador zijn nog veel interessante overblijfselen te vinden van dit machtige Inca rijk. De spanjaarden hebben het Inca rijk veroverd en hebben hun koloniale stempel gedrukt op Zuid Amerika. De sfeer in Latijns en Zuid Amerika is te beschrijven als relaxt, kleurrijk, gezellig en warm. Muziek, buiten zijn, feest en familie zijn belangrijk voor de Latijns-Amerikanen.

 

Veiligheid in Midden en Zuid Amerika

Als je op reis gaat naar een onbekende bestemming, denk je na over de veiligheid van het land of de stad en bij Zuid Amerika denk je daar misschien wel extra over na. In elk van de gebieden waar Mijn Bestemming werkt, kun je als vrijwilliger gewoon veilig verblijven. Op elke bestemming is een lokale coordinator aanwezig die de veiligheid goed in de gaten houdt en onze vrijwilligers kan inlichten over de veiligheid in het gebied. Je wordt opgehaald van het vliegveld en krijgt een uitgebreide introductie in de stad, zodat je weet waar je op moet letten en in welke wijken je bijvoorbeeld beter niet ‘s avonds alleen over straat kan. Het is natuurlijk altijd belangrijk om goed naar de lokale adviezen te luisteren en net als in Europa je gezonde verstand te gebruiken en goed op je spullen te letten. Zowel voor je vertrek als ter plaatse wordt je goed geïnformeerd over de veiligheid in jouw land.

 

Vrijwilligersprojecten in Latijns Amerika

Je kunt als vrijwilliger, afhankelijk van je studie en werkervaring, deelnemen aan sociale, medische, onderwijs-, en natuurbehoudprojecten: