Visie vrijwilligerswerk

Het doen van vrijwilligerswerk gecombineerd met toerisme is een manier om op een dieper niveau te leren over de mensen en de locatie die je bezoekt. Deelnemen aan een vrijwilligersreis is een manier om langdurige contacten tot stand te brengen, meer te ontdekken over de culturen over de hele wereld, en over jezelf. Het is zeker ook een manier om iets terug te geven aan de gemeenschap die je bezoekt, om een helpende hand te reiken aan iemand in nood, om te werken aan een doel waar je in gelooft, of een manier om een positieve impact te bewerkstelligen met je reis.

Tijdens je reis zul je misschien niet “de wereld veranderen” met een of twee maanden vrijwilligerswerk, maar het zal je bloot stellen aan nieuwe culturen, nieuwe vrienden, en je inspireren om terug te keren of te helpen bijdragen aan de doelstellingen van een project op de lange termijn.

Mijn Bestemming Peru gelooft dat vrijwilligerswerk een belangrijk onderdeel is van duurzaam toerisme, dat het reizigers en lokale gemeenschappen een manier biedt om contact te leggen, te leren elkaars cultuur te waarderen, en te werken aan een betere toekomst. Vrijwilligerswerk biedt mogelijkheden voor reizigers om deel te nemen aan maatschappelijke projecten die werken op het gebied van gezondheid, onderwijs, maatschappelijk werk, de natuurbescherming en kleine commerciele bedrijven in Latijns-Amerika.

Omdat ons vrijwilligerswerk gratis is en projecten dus geen geld verdienen met vrijwilligers ontvangen, wordt vrijwilligerswerk geen manier om geld te verdienen aan het runnen van een opvang of een weeshuis.