Training vrijwilligers

Vrijwilligerswerk doen in een ontwikkelingsland als Peru is een hele ervaring. Natuurlijk heb je al eens gelezen over de cultuurschok die veel vrijwilligers ervaren en daarnaast is het moeilijk om je van te voren een voorstelling te maken van je werk, waardoor vrijwilligers vaak onvoorbereid aan de slag gaan in een project. Om onze vrijwilligers de kans te geven zich voor te bereiden op hun werk, hebben we een samenwerkingsverband met Stichting Muses. Hun doel is om de impact van vrijwilligers wereldwijd te vergroten. Zij bieden jou een training aan om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid op reis gaat en alles uit jouw vrijwilligerswerk haalt!
Waarom deze training
Stichting Muses heeft de afgelopen jaren al meer dan 300 vrijwilligers gevolgd tijdens hun reis en met velen project eigenaren gesproken. Het is gebleken dat vrijwilligers vaak tegen dezelfde situaties aanlopen. Daarom hebben wij besloten om al deze situaties te implementeren tot een professionele en interactieve trainingsdag. Naast het feit dat je je bewust wordt van een aantal belangrijke zaken is het ook een onwijs leuke dag en ontmoet je andere vrijwilligers!
Oud deelnemer: ”Het advies over allerlei manieren om geld in te zamelen was erg nuttig. Zelfs met een klein geldbedrag kun je daar al zoveel betekenen.”
Het programma
Voorbereiding trainingsdag
10.30 uur: Inloop
11.00 uur: Introductie Muses en wie is wie?
11.30 uur: Wat voor vrijwilliger ben jij? Welke rol neem jij op je als vrijwilliger?
12.30 uur: Pauze inclusief lunch.
13.00 uur: De cultuurshock! Hoe ga jij om met de cultuurshock?
14.30 uur: Maak je eigen plan om geld in te zamelen. Duurzaam besteden van donaties
16.00 uur: Afsluiting
De terugkomdag
13.30 uur: Ontvangst.
14.00 uur: The reverse culture shock. De cultuurshock als je terug bent in Nederland!
14.30 uur: Persoonlijke ervaringen
15.30 uur: Verwachtingen uitgekomen?
16.00 uur: Terug in Nederland en nu? Hoe kan je betrokken blijven bij ontwikkelingssamenwerking?
17.00 uur: Afsluiting
De trainingen vinden plaats in Amsterdam. Er is plek voor maximaal 20 vrijwilligers.
Op de website van Stichting Muses kun je de trainingsdata bekijken en kun je je inschrijven voor een trainingsdag. Als je aangeeft dat je met Mijn Bestemming Peru reist, wordt er een speciaal tarief gerekend. De trainingsdagen zijn niet verplicht, maar geven een mooie aanvulling en verdieping aan je vrijwilligerswerk.