Donaties en Steun

Mijn Bestemming Peru is opgericht met het doel om lokale

projecten te ondersteunen, voornamelijk door het inzetten van vrijwilligers. Echter hebben veel projecten in Cusco een gebrek aan de nodige middelen. Mijn Bestemming Peru probeert projecten daarin te ondersteunen met behulp van donaties van vrijwilligers, vrienden en familie.

Mijn Bestemming Peru heeft een partnerschap gesloten met het Semilla Nueva Netwerk, dat een netwerk is van 30 projecten in Cusco die zich inzetten voor het welzijn van kinderen en adolescenten. Onze reguliere bijeenkomsten met hen maakt ons bewust van waar de hulp nodig is en we zijn erop gericht om dit grote netwerk te ondersteunen in de best mogelijke manier.

 

 DONATIES 2013

Sinds 2013 kunnen we met hulp van familie een maandelijkse donatie geven aan project Chaska Wasi, een tehuis voor kinderen met een verstandelijke beperking. Hiermee worden levensmiddelen, verzorgingsproducten en medicijnen voor de kinderen en gas, water en licht voor het tehuis betaald.

In het voorjaar van 2013 is er door familie geld ingezameld voor project Chaska Wasi, waarmee onze vrijwilliger Marian o.a. verf heeft gekocht en de muren van de eetzaal heeft geverfd. Ook is er een nieuw gasstel aangeschaft voor het project, zodat de kok die als kind werd geadopteerd door Chaska Wasi, beter kan koken voor de kinderen in het project. Daarnaast is het geld uit de inzameling gebruikt voor doktersconsulten voor alle kinderen, medicatie en sandaaltjes voor alle kinderen.

 

 DONATIES 2012

Hierboven een donatie aan Chaska Wasi (Hogar de las Estrellas) door een van onze reizigers. Hij had met zijn verjaardag geld ingezameld voor Mijn Bestemming Peru en wij besloten deze donatie in te zetten in Chaska Wasi om levensmiddelen, medicijnen en verzorgingsproducten voor hen te kopen. Ook twee van onze vrijwilligers hadden geld ingezameld en wilden een donatie doen aan Chaska Wasi. Andere vrijwilligers hielpen bij de inkopen en transport naar het project.

In 2012 hebben Suzanne en Maud vrijwilligerswerk gedaan bij Qosko Maki, een project dat zich richt op straatjongeren. Zij organiseerden in Nederland een benefietavond met muziek, dans en hapjes en schonken de opbrengst aan Qosko Maki in de vorm van apparatuur voor de fitness ruimte van het project en een tijdelijke extra begeleider zodat de vaste begeleiders een vakantie konden nemen. Hun heldendaad trok de aandacht van de Nederlandse krant.

 DONATIES 2011:

Met kerst 2011 is er door Mijn Bestemming Peru geld ingezameld om kinderen in Cusco en uit de omgeving van Cusco een kerstcadeautje of traktatie te kunnen geven en werden deze ‘s avonds met behulp van vrijwilligers aan kinderen uitgedeeld. Er werden lange rijen gemaakt van geduldige en minder geduldige kinderen en ouders.

 

DONATIE 2010:

In januari 2010 raakten de dorpen HUACARPAY en LUCRE ontzettend beschadigd door overstromingen. Veel mensen raakten hun huis kwijt, maar ook hun akkers of vee en daarmee hun inkomsten. Mijn Bestemming Peru zamelde geld in en bood de inwoners van het gebied voedsel, drinkwater en kleding.