School en tehuis voor kinderen met gehoorproblemen

Dit centrum wordt geleid door 3 zusters die kinderen met gehoorproblemen opvangen. Sommige kinderen wonen thuis en komen naar het centrum voor onderwijs en andere kinderen wonen in het centrum. De kinderen komen uit de gehele provincie van Cusco om hier speciaal onderwijs te krijgen, omdat dat in hun eigen woonplaats niet wordt geboden. Er komen ongeveer 40 kinderen naar het centrum, wat gelegen is in de wijk San Blas. De kinderen communiceren met gebarentaal. Het project is hard op zoek naar een psychologe voor een wat langere periode en naar andere vrijwilligers die ervaring hebben met kinderen met gehoorproblemen.

kinderen met gehoorproblemen

In dit project kun jij als vrijwilliger niet alleen het verschil maken voor de 40 kinderen met gehoorproblemen, maar ook voor hun families.

 

  • Type project: Tehuis voor dove en slechthorende kinderen
  • Gezocht: Psycholoog of andere vrijwilligers met ervaring in de zorg voor kinderen met gehoorproblemen
  • Vereist niveau Spaans: Beginner (Level A1-A2: basisgebruiker)
  • Minimale beschikbaarheid: 12 weken
  • Andere vereisten: geen
  • Lokatie: 5 minuten van het centrum
  • Werkzaamheden: Helpen bij dagelijkse zorgtaken, ondersteunen en begeleiden bij huiswerk.
  • Werkdagen: 5 middagen per week, maandag t/m vrijdag

Dit tehuis biedt opvang voor kinderen met gehoorproblemen. De kinderen wonen daar het grootste gedeelte van de tijd en bezoeken soms hun familie in de weekenden. Het gaat om gezinnen die ver buiten Cusco wonen en daar geen zorg en onderwijs kunnen krijgen voor hun kinderen met gehoorproblemen. Het project is katholiek en wordt gerund door nonnen.

In dit project kun je mooi werk verrichten als je ervaring hebt in de zorg of het onderwijs voor kinderen met gehoorproblemen. Het project is op zoek naar professionele en vrijwillige hulp.

Je kunt een vrijwilligersprogramma bij ons boeken door het aanmeldformulier in te vullen. Daarin kun je ook kiezen hoeveel weken Spaanse les je wilt volgen en of je kiest voor een gastgezin of een verblijf in een appartement.

Als je nog geen Spaans spreekt, dien je minimaal 4 weken Spaanse les te volgen voordat je in dit project aan de slag gaat.

Wanneer je een programma bij ons boekt, krijg je een factuur met daarop de prijs van je gekozen programma en eventueel geboekte tours en de betalingstermijn. De betaling dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn. Na boeking geldt er een aanbetalingsbedrag t.w.v. 25% van de reissom. Indien je binnen 8 weken na aanmelding wil vertrekken, dient de gehele betaling binnen 2 weken te zijn voldaan.

Algemene Voorwaarden

Boeken

Vrijwilliger Testimonials