Project straatkinderen

In Cusco zijn er veel kinderen die op straat werken. Ze hebben vaak wel een thuis maar gaan niet naar school en verblijven overdag en soms ‘s avonds op straat om geld te verdienen door schoenen te poetsen, snoep of souvenirs te verkopen of door te bedelen. Met dit project help je om deze kinderen naar school te laten gaan en toegang te bieden tot services van de overheid zoals gezondheidszorg.

Dit project haalt kinderen van de straat en zorgt voor opvoeding en structuur in hun levens. Jij kunt daarbij helpen!

 • Type project: hulp aan straatkinderen
 • Gezocht: Enthousiaste vrijwilligers
 • Vereist niveau Spaans: Basis (Level A2: basisgebruiker)
 • Minimale beschikbaarheid: 4 weken
 • Leeftijd vrijwilliger: vanaf 18 jaar
 • Andere vereisten: Motivatiebrief, VOG, psychologische evaluatie in Cusco, kopie van paspoort
 • Lokatie: in het centrum en op 3 andere lokaties in buitenwijken van Cusco.
 • Werkzaamheden: Huiswerkbegeleiding, activiteiten organiseren, ondersteunen bij contact met familie
 • Werkdagen: maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00

 

Dit landelijke project van de overheid is in 2012 opgericht om te strijden voor de rechten van het kind en heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen een identiteitskaart te geven (om gebruik te kunnen maken van verschillende overheidsprojecten), om zoveel mogelijk kinderen toegang te geven tot het gezondheidszorgsysteem van de overheid en om zoveel mogelijk kinderen onderwijs te bieden. Middels verschillende projecten wordt de gemeenschap ingelicht over de nadelen van kinderarbeid en het belang van onderwijs.

In het project werken pedagogisch medewerkers en ambulant medewerkers die contact zoeken met de kinderen op straat. De medewerkers zijn professionals op het gebied van sociale wetenschappen of maatschappelijk werk en hebben ervaring in het werk met kinderen en adolescenten. De ambulant medewerkers dienen als een voorbeeld of positief rolmodel voor de kinderen en jongeren.

Er worden workshops en activiteiten georganiseerd om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren en de kinderen worden geholpen bij het inschrijven bij school, sport en gezondheidsservices. De familie van de kinderen wordt eveneens begeleid middels workshops, bijeenkomsten en begeleiding gericht op ontwikkeling en versterking van de financiele situatie.

Als je als vrijwilliger iets wilt betekenen voor deze kwetsbare kinderen op straat, ben je welkom om te komen helpen. Het is belangrijk dat je makkelijk contact kunt leggen met kinderen en adolescenten. Afhankelijk van je ervaring en kennis, kun je helpen bij de volgende taken:

 • Administratie
 • Communicatie en promotie van het project met foto’s, video’s, internet etc
 • Organisatie van evenementen, cursussen en bijeenkomsten
 • Organiseren en begeleiden van creatieve, sportieve en culturele activiteiten voor de kinderen
 • Hulp bij educatieve activiteiten zoals huiswerkbegeleiding
 • Psychologische hulpverlening
centros
schilderen
school
jongens
schommelen
speeltuin
straat
straatkinderen

Je kunt een vrijwilligersprogramma bij ons boeken door het aanmeldformulier in te vullen. Daarin kun je ook kiezen hoeveel weken Spaanse les je wilt volgen en of je kiest voor een gastgezin of een verblijf in een appartement.

Als je nog geen Spaans spreekt, dien je minimaal 4 weken Spaanse les te volgen voordat je in dit project aan de slag gaat.

Wanneer je een programma bij ons boekt, krijg je een factuur met daarop de prijs van je gekozen programma en eventueel geboekte tours en de betalingstermijn. De betaling dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn. Na boeking geldt er een aanbetalingsbedrag t.w.v. 25% van de reissom. Indien je binnen 8 weken na aanmelding wil vertrekken, dient de gehele betaling binnen 2 weken te zijn voldaan.

 

Algemene Voorwaarden

Boeken

Vrijwilliger Testimonials