Jeugdgevangenis

Deze jeugdgevangenis staat net buiten het centrum en er wonen ongeveer 80 jongens tussen de 14 en 18 jaar oud. Het doel van dit project is de jongens weer een tweede kans te geven op een goede toekomst zonder herhaling van overtreding van de wet. Wanneer je daarvoor opgeleid bent en je spreekt goed Spaans, dan kun je in dit project de psycholoog en sociaal werker ondersteunen. Je kunt ook andere activiteiten doen in dit project wanneer je geen specifieke (psychologie/sociaal werk) achtergrond hebt. Je moet wel goed Spaans kunnen spreken, minimaal 21 jaar oud zijn en als vrijwilliger mentaal sterk zijn en overwicht kunnen bieden om goed met de jongens om te kunnen gaan.

 

stage psychologie

Spreek jij gevorderd Spaans en sta jij je mannetje/vrouwtje wel? Dan is dit vrijwilligersproject bij de jeugdgevangenis wellicht interessant voor jou!

 

  • Type project: Jeugdgevangenis
  • Gezocht: Psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers, etc
  • Vereist niveau Spaans: Gevorderd (Level B1: onafhankelijk gebruiker)
  • Minimale beschikbaarheid: 8 weken
  • Leeftijd vrijwilliger: 21-65 jaar
  • Andere vereisten: Spaanstalig cv en sollicitatiebrief
  • Lokatie: 15 minuten van het centrum
  • Werkzaamheden: Ondersteunen van de psycholoog in werkzaamheden zoals voeren van gesprekken met de jongens, documentatie, begeleiding bieden in workshops.
  • Werkdagen: Minimaal 5 dagdelen per week, maandag t/m vrijdag
In de ochtend gaan de jongens naar school in de gevangenis, waar ze regulier onderwijs krijgen in vakken als rekenen, taal, biologie en ook Engels. Na de lunch volgen sommigen workshops op verschillende gebieden. Deze workshops zijn vooral gericht op het aanleren van een ambacht, zoals techniek, het maken van handwerk, repareren van schoenen, bewerken van hout en sport.

Discipline en sociale vaardigheden zijn de focus van het project, waardoor er een goede sfeer heerst en het er gemoedelijk aan toe gaat. Naar gelang de vorderingen van de jongens in hun sociaal gedrag, worden zij ingedeeld in één van de vier programma´s. Ze beginnen met het welkomsprogramma, en doorlopen daarna programma 1 t/m 3 waarin ze vorderingen maken op persoonlijk gebied, in sociale vaardigheden, schoolse vaardigheden, in ambachten en op het gebied van spel en recreatie.

 

Vrijwilligers kunnen in de ochtend helpen op school of zelf les geven (bijvoorbeeld Engels) of ´s middags meehelpen bij de workshops. Wanneer je daarvoor opgeleid bent kun je ook de psycholoog en sociaal werker ondersteunen.

Je moet als vrijwilliger mentaal sterk zijn en overwicht kunnen bieden om goed met de jongens om te kunnen gaan. Vrijwilligers hoeven geen specifieke achtergrond of ervaring te hebben, maar je moet wel een gevorderd niveau Spaans spreken en minimaal 21 jaar oud zijn. Wil je graag een interessante stage lopen als psycholoog, pedagoog, maatschappelijk werker of groepsbegeleider, dan is de jeugdgevangenis een zeer goede plek. Je krijgt gedurende je stage goede begeleiding door de psycholoog of sociaal werker. Net als in de meeste projecten werk je 5 dagdelen en er zijn voornamelijk vrijwilligers nodig in de middagen.

Marcavalle3
jeugdgevangenis

Je kunt een vrijwilligersprogramma bij ons boeken door het aanmeldformulier in te vullen. Daarin kun je ook kiezen hoeveel weken Spaanse les je wilt volgen en of je kiest voor een gastgezin of een verblijf in een appartement.

Als je nog geen Spaans spreekt, dien je minimaal 8 weken Spaanse les te volgen voordat je in dit project aan de slag gaat.

Wanneer je een programma bij ons boekt, krijg je een factuur met daarop de prijs van je gekozen programma en eventueel geboekte tours en de betalingstermijn. De betaling dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn. Na boeking geldt er een aanbetalingsbedrag t.w.v. 25% van de reissom. Indien je binnen 8 weken na aanmelding wil vertrekken, dient de gehele betaling binnen 2 weken te zijn voldaan.

 

Algemene Voorwaarden

Boeken

Vrijwilliger Testimonials