Lares trek naar Machu Picchu

Duur: 4 dagen / 3 nachten
Prijs per persoon: € 495
Trip Beschikbaarheid: Op aanvraag

Deze 4-daagse tocht komt langs de Lares vallei, met een duik in de ontspannende warmwaterbronnen van Lares, en langs authentieke Andes gemeenschappen.

De wandeling biedt een uitstekende combinatie van fantastische berg- en dallandschappen in een afgelegen gebied, het bezoek van authentieke Quechua gemeenschappen en die van de wereldberoemde heilige Inca stad Machu Picchu.

De Lares trek is het hele jaar mogelijk. De route loopt door het rustige gebied van de Cordillera Urubamba, een bergketen met besneeuwde pieken en subtropische valleien. Onderweg aanschouw je de prachtige bergmeren, natuurlijke warmwater bronnen en overblijfselen van het Inca tijdperk. Omdat het een afgelegen gebied is, zijn de tradities er bewaard gebleven en kun je er bijvoorbeeld veel tradionele handgemaakte kleding zien en kleinschalige landbouw van aardappels.

 

Dag 1: Cusco – Lares – Wacahuasi

We verlaten Cusco om 5:00 uur in privetransport en rijden in ongeveer 4 uur naar Lares, waarvan een deel door de Heilige Vallei. Lares (3200 meter) is een klein landelijk dorp gelegen in de prachtige vallei met dezelfde naam, met enkele bekende warmwaterbronnen. Bij aankomst hebben we tijd om te baden in de natuurlijke warmwaterbronnen van Lares. Daar zullen we ook lunchen en na de lunch leggen we ons eerste stuk van de wandeltocht af naar het 4 uur verderop gelegen Wacawasi (3600 meter). Daar zetten we ons eerste kamp op. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 2: Wacahuasi – Ipsayqocha – PatacanchaLares trek

Na een vroeg ontbijt vertrekken we richting ons tweede kamp. We passeren eerst een bergpas die Ipsay heet en onderweg komen we een aantal kleine dorpjes tegen, waar we de typische levensstijl en de huisconstructie van de Quechua gemeenschappen op grote hoogte kunnen bewonderen. De pas biedt een indrukwekkend uitzicht op de berg Veronica en de omringende besneeuwde bergtoppen. We stoppen voor een bezoek aan een typisch huis en gezin, waar we ook hun textielarbeid kunnen zien, voordat we naar het meer van Ipsayqocha lopen, waar we onze lunch genieten. Daarna rusten we er even uit en vervolgen we onze trip naar Patacancha, waar we ons kamp opzetten. Patacancha is een bekende textiel gemeenschap die nog steeds leeft volgens de oude Quechua tradities en zich kleedt in traditionele Quechua kleding.Alle maaltijden inbegrepen.

Dag 3: Patacancha – Willoq – Ollantaytambo

Na ontbijt vervolgen we onze tocht naar Willoq, wandelend langs een kloof met toenemende vegetatie omdat we de Heilige Vallei naderen. Willoq is een goed bewaard gebleven authentieke Andes-gemeenschap. Onderweg zien we de Inca ruïnes van Qochapata en Pumamarca. Rond 14.00 uur komen we aan in Ollantaytambo waar we zullen lunchen. In de middag ben je vrij om het dorpje en de ruïnes van Ollantaytambo te bezoeken en om 7.30 nemen we de trein naar Aguas Calientes. Bij aankomst betrekken we de kamers in het geselecteerde hostel. Alle maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 4: Machu Picchu naar Cusco

Ontbijt in het hostel. Na een vroeg ontbijt klimmen we omhoog naar Machu Picchu waar we dan onmiddellijk beginnen met een complete rondleiding door de Inca-citadel wat ongeveer twee en een half uur duurt. We hebben daarna vrij de tijd om rond te lopen tot ongeveer 17.00 uur. In de avond ontmoeten we elkaar in het stadje Aguas Calientes. Vanaf hier nemen we om 21.30 de trein terug naar Ollantaytambo en vanaf daar de bus naar Cusco, waar we rond middernacht aankomen.

 

 

 

Inclusief
Pick up hotel Cusco
Transport per bus van Cusco naar Lares
Professionele gids
Entree voor Machu Picchu
3 keer ontbijt, 3 keer lunch, 3 keer diner
Kok
1 nacht van accommodatie in tweepersoonskamers in een hostel met eigen badkamer
Muilezels (voor het dragen van tenten, voedsel en kookgerei)
Kampeerspullen (tent, matje, tafels, stoelen)
Treinkaartjes Ollantaytambo-Aguas Calientes-Ollantaytambo
Bus van Ollantaytambo naar Cusco

Niet Inbegrepen

Entree Huaynapicchu of Montaña (optioneel vooraf bij te boeken, €15,00)
Internationale en binnenlandse vluchten
Reisverzekering

Neem mee

• Slaapzak
• Extra kleding (warme trui, regenjas of poncho, droge sokken etc)
• Goede wandelschoenen
• Hoed of pet
• Slippers
• Extra los geld
• Zwemkleding
• Zonnebril
• Zonnebrand-creme en lippenbalsem
• Anti-muggen spray
• Waterflesje
• Snacks
• Toiletpapier
• Zaklamp

lares
DSC07301
View machu picchu mountain
trek
lares-trek
Trek de Salkantay

Reiziger testimonial