Choquequirao

Duur: 5 dagen / 4 nachten
Prijs per persoon: € 430
Trip Beschikbaarheid:

Choquequirao betekent “wieg van goud” in het Quechua, hoewel dit niet de oorspronkelijke Inca naam is. Het is een minder bekende “verloren stad van de Inca’s”. De ruines zijn hoog gelegen op een bergkam, bijna 1750m boven de razende Apurimac rivier, die gevoed wordt door de gletsjers van de omliggende met sneeuw bedekte bergtoppen. De overvloed van vele dubbele steenlaag deuropeningen en nissen geeft aan dat de plaats een hoge status had.

De ruïnes werden voor het eerst bezocht en beschreven voor de westerse wereld door een Franse ontdekkingsreiziger in de 18de eeuw. Hiram Bingham bezocht de site in 1910. Dit was zijn eerste ervaring met “verloren steden” voor zijn ontdekking van Machu Picchu in 1911. De afstand en onbereikbaarheid hebben bezoekers tot voor kort ontmoedigd, tot COPESCO een loopbrug bouwde over de Apurimac rivier vlak onder de ruïnes. De ruïnes worden tegenwoording nog steeds maar weinig bezocht, met de handhaving van de nieuwe regelgeving op de Inca Trail.

Reisbeschrijving

Dag 1: Cuzco – Cachora – Coca Masana – Playa Rosalina

We vertrekken vroeg vanuit Cuzco naar het dorp Cachora voor het ontbijt. Daar ontmoeten we alle dragers en ezeldrijvers om alle materialen op de muilezels en paarden te binden, en dan begint de tocht met een 2 uur durende wandeling naar Capuliyoc (2915m). Vanaf hier zullen we het eerste prachtige uitzicht over de uitgestrekte Apurimac vallei aanschouwen, evenals de met sneeuw bedekte bergtoppen van Padrayoc en Wayna Cachora. Daarna dalen we af richting Coca Masana (2330m), waar het klimaat merkbaar warmer wordt en de flora en fauna beginnen te veranderen. Tenslotte komen we aan op Playa Rosalina (Rosalina Beach) op 1550m naast de razende Apurimac Rivier. Op deze campingplaats overnachten we. Maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 2: Playa Rosalina – Choquequirao

Deze dag wordt beschouwd als de moeilijkste van de 5 dagen. Na een vroeg ontbijt beklimmen we een steil pad, we maken een 5 uur durende wandeling naar Raqaypata naast de Chunchullumayo rivier waar we een late lunch en een goede rust zullen hebben. Onderweg zullen we vele orchideeën en wilde bloemen zien evenals vele vogels. Van Raqaypata naar Choquequirao (3035m) is een 2 uur durende wandeling. Aangekomen op de archeologische site van Choquequirao hebben we de tijd om te genieten van de zonsondergang en misschien een kans om een Condor te zien vliegen. Maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 3: Choquequirao – Raqaypata

Vandaag is gewijd aan de verkenning van de ongelooflijke ruïnes van Choquequirao, waar de laatste Inca, Tupac Amaru, is opgegroeid tussen de Inca priesteressen. De gids geeft uitleg over de geschiedenis en het belang van Choquequirao. Daarna hebben we vrije tijd om de vele sectoren van het complex te bezoeken. Laat in de middag beginnen we met de terugtocht en wandelen we naar de campingplaats in Raqaypata. Maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 4: Raqaypata – Chikisca

Na het ontbijt, vervolgen we onze terugtocht met een steile afdaling naar de Apurimac rivier waar u zult stoppen en lunchen. In de middag maken we een klim van ongeveer 4 uur naar de laatste campingplaats bij Coca Masana. Maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 5: Chikisca – Cachora – Cusco

Dit is de laatste dag van de trekking. U zult de canyon van de Apurimac rivier aanschouwen. Daarna nemen we een pad dat de ingang van de canyon zal kruisen, met een indrukwekkend uitzicht van Wayna Qalli op de canyon, beschouwd als de meest spectaculaire in Zuid-Amerika. We eindigen de wandeling in Cachora, vanwaar we met de bus terug naar Cusco reizen.

Let op: dit is het standaard traject en kan worden onderworpen aan veranderingen afhankelijk van de snelheid van de groep, groepsgrootte en beschikbaarheid van de camping ruimte. Er kunnen alternatieve campings worden gebruikt.

Inclusief

  • Bus Cusco – Cachora – Cusco
  • Muilezels en dragers (voor tenten, voedsel en kookgerei)
  • Alle keren ontbijt en maaltijden zoals vermeld in het programma
  • Tweetalige rondleidingen in groepen (Engels / Spaans)
  • Alle entreegelden.

Niet Inbegrepen

  • Internationale en binnenlandse vluchten
  • Reisverzekering

Reiziger testimonial