Lima en Nazca lijnen

Duur: 4 dagen
Prijs per persoon: € Prijs op aanvraag
Trip Beschikbaarheid:

De tour start in Lima. Je reist in de middag met de bus van Lima naar Paracas en overnacht in een hotel in Paracas. De volgende dag vertrek je na een ontbijtje naar de haven, vanwaar je een boottocht gaat maken naar de Ballestas eilanden, waar je zeeleeuwen, pinquins, pelikanen en andere vogels kunt zien. Soms zwemmen er ook dolfijnen mee met de boot. In de middag reizen we naar Nazca, met onderweg een bezoek aan de oase van Huacachina, de wijngaarden van Tacama en de uitkijktoren van de Nazca lijnen. ´s Avonds overnacht je in Nazca. De volgende dag vertrek je na het ontbijt naar het vliegveldje van Nazca, voor een vlucht over de Nazca lijnen. `s Middags doen we een archeologische tour langs verschillende interessante plaatsen en ´s avonds neem je de nachtbus naar Cusco waar je de volgende dag in de middag aankomt.
Dit gehele pakket duurt 4 dagen en 3 nachten, waarvan je de eerste 2 nachten in hotels/hostels slaapt en de laatste nacht in een nachtbus doorbrengt, met stoelen die bijna horizontaal gekanteld kunnen worden.

 

Dag 1: Na een ontbijt en wat vrije tijd in Lima (evt kun je een taxi nemen naar het centrum of een stukje langs de kust lopen ´s ochtends) word je ´s middags (rond 13.00) van je hotel naar het busstation gebracht door de taxichauffeur van het hotel. Die zet je op de goede bus richting Paracas. Daar kom je ´s avonds aan, wordt je opgewacht door een gids en die brengt je naar het hotel.Paracas Islands

Dag 2: Ontbijt in het hotel, daarna vertrek je naar de Ballestas eilanden met een boottocht. Hier zul je vele dieren zien zoals zeeleeuwen, pinquins en pelikanen. Daarna brengt een busje de groep naar Nazca. Onderweg breng je een bezoek aan de oase van Huacachina (waar je ook kunt sandboarden of in een sandbuggy kunt rijden, ter plekke te boeken voor ongeveer 20 euro), een wijngaarde en twee uitkijkpunten over de Nazca en Palpa lijnen. ´s Avonds slaap je in een hotel in het plaatsje Nazca.

Dag 3: Ontbijt in het hotel. Daarna ga je naar het vliegveldje van Nazca en een vlucht maken over de lijnen. ´s Middags is er een archeologische tour met een bezoek aan ruïnes van gebouwen en aquaducten en bezoek je een klein museum over de lokale cultuur en geschiedenis. In de avond stap je op de nachtbus naar Cusco. De bus heeft stoelen die in ligpositie gezet kunnen worden.
Dag 4: Aankomst in Cusco in de middag. Je wordt opgehaald van het busstation door een medewerker van Mijn Bestemming Peru.

Inclusief:

  • Bus Lima-Paracas en Nazca-Cusco met Cruz del Sur (Crucero)
  • Bus Paracas- Ica en Ica-Nazca met lokale bus
  • 2 hotel overnachtingen (1 persoons slaapkamer)
  • Tour Islas Ballestas
  • City tour Ica en Huacachina
  • Vlucht over de Nazca lijnen
  • Tour Nazca-stad
Paracas Islands
Coast
Visit to the desert
LaCatedral_Reserva_de_Paracas
paracas
nazca
NAZCA-LINES
buggy-huacachina
huacachina-dune-buggy
huacachina oasis

Reiziger testimonial