Machu Picchu 1D

Duur: 1 dag
Prijs per persoon: € op aanvraag
Trip Beschikbaarheid: elke dag

De oude Incastad Machu Picchu ligt achter de Valle Sagrado en is verscholen tussen de toppen van de Andes. Het is voor de meeste reizigers het hoogtepunt van hun reis door Peru.

 

Als je niet zoveel tijd hebt, kun je een dagtocht naar Machu Picchu maken. Je begint met een busrit van Cusco naar Ollantaytambo en van daar nemen we de trein naar het plaatsje Aguas Calientes, gelegen aan de oever van de Urubambarivier. Van Aguas Calientes nemen we de bus naar Machu Picchu. Daar heb je een rondleiding door een Engels sprekende gids en kun je Wayna Picchu beklimmen en de tempel van de maan bezoeken. Daarna nemen we de bus weer naar Aguas Calientes, waar we vervolgens de trein terug nemen naar Ollantaytambo en daarna de bus naar Cusco.

Er zijn 3 verschillende treinen op het spoor tussen Cusco en Aguas Calientes. De Backpackers Express is de goedkoopste trein. Er rijdt ook een Vistadome, met glazen plafond, zodat je de bergtoppen en de vallei beter kan bewonderen. De meest luxe trein is de Hiram Bingham trein, vernoemd naar de ontdekker van Machu Picchu in 1911.

Inclusief:

  • Professionele, Engelstalige gids.
  • Bus tickets: Aguas Calientes – Machu Picchu – Aguas Calientes
  • Entree voor Machu Picchu
  • Busvervoer Cusco-Ollantaytambo
  • Retour tickets trein (Backpacker express trein/Vistadome trein/Hiram Bingham trein)

Exclusief:

  • Verzekering

Wat is handig om mee te nemen:

Een regenjas of poncho, een waterfles (plastic flesjes mag je soms niet mee nemen in Machu Picchu), een pet of hoed, zonnebrandcreme, anti-muggencreme, extra snacks (koekjes, crackers, chocola), camera.

 

machupicchu-trek-peru (42)
machupicchu-trek-peru (108)
machupicchu-trek-peru (126)
machupicchu-trek-peru (172)
machupicchu-trek-peru (641)
machupicchu-trek-peru (530)
slider05
fenna

Reiziger testimonial