Machu Picchu met de trein 2D/1N

Duur: 2 dagen/1 nacht
Prijs per persoon: € 265
Trip Beschikbaarheid: dagelijks

De oude Incastad Machu Picchu ligt achter de Valle Sagrado en is verscholen tussen de toppen van de Andes. Het is voor de meeste reizigers het hoogtepunt van hun reis door Peru. Met de tweedaagse tour per trein heb je ruim voldoende tijd om Machu Picchu te bekijken.

 

verkorte inca trail

Dag 1: Cusco – Ollantaytambo – Aguas Calientes

Je wordt rond 9.30 opgehaald voor een busrit van Cusco naar Ollantaytambo. Deze rit duurt ongeveer 1,5 uur. In Ollantaytambo nemen we de trein naar het plaatsje Aguas Calientes, gelegen aan de oever van de Urubambarivier. Daar komen we om 14.30 aan en wordt je naar het hotel gebracht. In de middag heb je de tijd het dorpje te bekijken of een bezoek te brengen aan de warme bronwaterbaden.

Machu Picchu

Dag 2: Aguas Calientes – Machu Picchu – Ollantaytambo – Cusco

Van Aguas Calientes klimmen we ‘s ochtends vroeg (tussen 4.00 en 5.00) omhoog naar Machu Picchu. Deze beklimming duurt ongeveer 2 uur. Er is ook de mogelijkheid om met de bus omhoog te gaan. In Machu Picchu krijg je een 2,5 uur durende rondleiding door een Engels sprekende gids. Daarna heb je de tijd om zelf door de ruïnes te lopen en bijvoorbeeld de Inca brug of de tempel van de maan te bezoeken. Als je dat van te voren bij hebt geboekt, kun je ook Montaña of Huayna Picchu beklimmen voor een hoger uitzicht op Machu Picchu. Aan het eind van de middag of in de avond vertrekt de trein weer vanaf Aguas Calientes naar Ollantaytambo en vanaf daar reizen we met de bus naar Cusco. Je bent laat in de avond weer terug in Cusco.

Inclusief:

  • Professionele, Engelstalige gids.
  • Entree voor Machu Picchu
  • Busvervoer Cusco-Ollantaytambo en v.v.
  • Retour tickets trein Ollantaytambo – Aguas Calientes (Backpacker express trein) en v.v.
  • Overnachting in basis hotel

Exclusief:

  • Verzekering
  • Optionele bus van Aguas Calientes naar Machu Picchu en/of v.v.
  • Eten

Wat is handig om mee te nemen:

Een regenjas of poncho, droog setje kleding, badkleding, slippers, handdoek, toilettas, een waterfles (plastic flesjes mag je soms niet mee nemen in Machu Picchu), een pet of hoed, zonnebrandcreme, anti-muggencreme, extra snacks (koekjes, crackers, chocola), camera.

 

train
choquequirao-trek-machu-picchu-peruincatrail
machupicchu-trek-peru (641)
machupicchu_03
Peru - Machu Picchu
machu-picchu
machupicchu-trek-peru (530)
machupicchu-trek-peru (42)

Reiziger testimonial