Toerisme

In Cusco vormt het toerisme één van de belangrijkste vormen van inkomsten. Voor veel mensen heeft dit gezorgd voor een betere financiele situatie en er is hierdoor veel werkgelegenheid ontstaan. Er wordt echter op veel verschillende manieren omgegaan met de toeristische trekpleisters van Peru. Mijn Bestemming Peru streeft er naar om duurzaam toerisme te stimuleren. Daarom werken we samen met reisbureaus en organisaties die duurzaam omgaan met de natuur en die een eerlijk salaris betalen aan hun werknemers.stage in toerisme

Wij stimuleren studenten om tijdens hun stage in toerisme mee te helpen aan de ontwikkeling en evaluatie van duurzaam toerisme. Tijdens de stage kun je bijvoorbeeld een plan ontwikkelen en implementeren waarmee een reisorganisatie kan werken aan duurzaam toerisme.

Het is mogelijk om in Cusco bij reisbureaus of touroperators je stage- of afstudeeropdracht te doen. Je werkt dan aan het samenstellen, organiseren en begeleiden van tours. Andere taken kunnen zijn dat je reizigers ophaalt van het vliegveld, dat je klanten helpt op kantoor of dat je administratie bijwerkt. Daarnaast organiseren we goede stageplekken in de hotelerie. Naast stages voor je studie toerisme of hotelmanagement, kun je in deze reisbureau’s of hotels ook stages lopen op het gebied van marketing of communicatie.
Als je een specifieke stage-opdracht hebt, kun je altijd je wensen en ideëen met ons bespreken. Wij zoeken dan samen met jou een stageplek die aan jouw wensen voldoet.

Quad tour CuscoSpreek je nog geen Spaans? Wij bieden je een cursus Spaans voorafgaand aan je stageperiode, waarbij je in korte tijd voldoende Spaans leert om te kunnen communiceren met de mensen in je werkplek. Tijdens je stage of scriptie onderzoek kun je in een appartement of gastfamilie verblijven. De kosten van een stage of scriptieonderzoek zijn hetzelfde als de kosten van de vrijwilligersprogramma´s.

Voor welke studies kun je stage lopen?

 • Toerisme, management, marketing, communicatie, duurzaam toerisme, hotelschool/hotelmanagement.

Welk niveau Spaans heb je nodig?

 • Je dient goed Spaans te kunnen spreken voor een stage binnen het toerisme Afhankelijk van je soort stage dient je niveau tussen A2 en B1 te liggen als je start met de stage. Om je Spaans op dit niveau te krijgen, kun je voorafgaand aan je stage in Peru Spaanse les volgen.

Wat organiseert Mijn Bestemming Peru?

 • Spaanse les op voorhand en/of tijdens je stage.
 • Coordinatie van de stage en plaatsing op de stageplek
 • Gereedmaken van je stagecontract
 • Stagebegeleider op je stageplek
 • Begeleiding van lokale coordinator Mijn Bestemming
 • Verblijf in een gastgezin of gedeeld appartement

Wat is de aanmeldprocedure?

 • Stuur ons een e-mail met je Engelstalige of Spaanstalige cv, je stage-richtlijnen van je opleiding en je eigen stage wensen wat betreft soort werk en duur van je stage.
 • Wij laten je weten welke stagemogelijkheden beschikbaar zijn.
 • Je krijgt een indicatie van de kosten van verblijf en eventuele Spaanse les. Mijn Bestemming rekent geen kosten voor het organiseren van de stage.
 • Via ons solliciteer je dan middels je cv en een motivatiebrief (Engels of Spaans) op een stage en daarbij vul je ons aanmeldformulier in.
 • Wij sturen je cv en motivatiebrief naar de stageplek.
 • Wanneer de stageplek je aanneemt, regelen we het contract en ontvang je van ons een factuur.

 

 

Trek de Salkantay
Tour Saqsayhuaman
Mountain bike tour Moray
Rafting in Cusco
uros
Jungle Trail naar Machu Picchu
Mountain bike tour Cusco
Hotel Heilige Vallei
Machu Picchu