Spaanse school

Mijn Bestemming Peru heeft er voor gekozen om samen te werken met een Spaanse school die zich focust op kwaliteit én op persoonlijke aandacht. Op deze Spaanse school kun je Spaans studeren in het hart van het oude Inca rijk in Cusco, Peru. Als je snel praktische kennis van de Spaanse taal wilt opdoen en de cultuur en gewoonten van dit fascinerende land wil leren kennen, ben je hier aan het goede adres. De school is gevestigd midden in het centrum van Cusco.Carina

Methode

Je krijgt Spaans aangeboden middels een innovatieve en resultaatgerichte methode, die continue wordt aangepast door docenten en studenten. In de lessen ligt de focus op het leren toepassen van de Spaanse taal, zowel schriftelijk als mondeling.
Het Spaans kent een zeer uitgebreide grammatica, maar deze grammatica kennen betekent nog niet dat je kunt praten met mensen in het dagelijks leven. Er wordt daarom extra aandacht besteed aan conversatie-oefeningen. Je hebt les in kleine groepjes met maximaal 4 studenten per groepje, waardoor je altijd aan de beurt komt om daadwerkelijk Spaans te spreken in de klas. Een taal leren lukt het beste wanneer je compleet wordt ondergedompeld in de taal en cultuur en daarom wordt er Spaans gesproken vanaf de binnenkomst in de school. Onze interactieve methode is er, naast de scholing in grammatica, vooral op gericht dat je leert luisteren, begrijpen en praten. Daarvoor gebruiken we andere middelen dan het standaard grammaticaboek: tijdschriftartikelen, films, muziek en kranten bijvoorbeeld. Onze leraren praten bovendien vanaf de start alleen Spaans met je. Zo word je gedwongen in het Spaans te denken. De docenten zijn getraind om te kunnen communiceren in het Spaans met jou, zelfs als je een complete beginner bent.

Taalprogramma

In groepslessen zijn er maximaal 4 studenten per klas, maar gemiddeld heeft een klas 3 studenten. Na afronding van de lesperiode krijgt de student een certificaat. De school handhaaft een methode van de taalvaardigheden luisteren, spreken, schrijven, lezen en grammatica. In de klas wordt geen Engels gebruikt. De leraren gebruiken schriftelijke oefeningen uit tekstboeken en grammatica boeken, maar zeker ook ander lesmateriaal zoals kranten, tijdschriften, video’s, en andere media.

Niveaus

Je kunt 11 niveaus behalen op de school, namelijk Beginner 1 t/m 4, Halfgevorderd 1 t/m 3, Gevorderd 1 en 2, Vergevorderd en Perfectie. Hoe snel je een bepaald niveau kunt behalen is afhankelijk van je kennis van andere talen, je inzet en je gevoel voor taal. Aan het eind van je cursus kun je een certificaat ontvangen waarop staat welk niveau je hebt behaald.

activities school nov 4Lessen

In het standaardprogramma heb je 20 uur per week les, verdeeld over 5 dagen. Elke week krijg je een andere leraar of lerares, zodat je went aan verschillende manieren van spreken.

Persoonlijke begeleiding

Tot slot is er veel persoonlijke begeleiding: standaard inbegrepen in elke cursus is het dagelijkse hulpuurtje, geleid door onze academische directeur. Hier kunnen we ingaan op je persoonlijke moeilijkheden die wellicht zijn blijven liggen, en houden we je vooruitgang in het oog!

Praktisch

De cursussen starten altijd op maandag met een toets en een introductie over Cusco. Je kunt in principe elke maandag van het jaar beginnen met Spaanse les, met uitzondering van feestdagen. Op feestdagen wordt er geen les gegeven op school. Je kunt zelf kiezen hoeveel weken je les wilt volgen, uiteenlopend van 1 week tot bijvoorbeeld 10 weken. Voor de meeste vrijwilligersprojecten wordt 4 tot 6 weken aangeraden, wanneer je start als beginner.16996535_1403706103034552_1160817440255905336_n

Extra’s

Wekelijks worden er gratis activiteiten aangeboden zoals kooklessen, danslessen, feesten, video’s, lezingen, excursies naar musea, enz.