Speciale korte programma’s!

Nu 3 of 4 weken met Spaanse les en Machupicchu vanaf €959!

Twee programma’s in de schijnwerpers! Samen met onze lokale docenten, gidsen en gastgezinnen kunnen we je 2 geweldige aanbiedingen doen voor 2016! Leer intensief de Spaanse taal, ontdek de prachtige plekjes in Zuid Peru met avontuurlijke tours en bezoek het wereldwonder Machu Picchu

Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru

Ontdek het beste van Peru in 3 weken! Wil je meer dan een standaard toeristische rondreis? In deze reis combineer je tours met taalles en vrijwilligerswerk. Je hebt Spaanse les, doet vrijwilligerswerk, activiteiten en tours naar de hoogtepunten van Zuid-Peru. Leer Peru op een veelzijdige manier kennen en kom in contact met de lokale bevolking.

Duur: 3 weken
Wanneer: Dit programma start elke zaterdag. Wil je graag in een groep, neem dan deel van 29 juli t/m 19 augustus 2017!
Bestemmingen: Cusco, Heilige Vallei, Machu Picchu, Regenwoud van Puerto Maldonado
Start- en eind punt: Cusco
Activiteiten: Spaanse les, vrijwilligerswerk, mountainbiken en culturele tours
Minimum aantal deelnemers: n.v.t.
Prijs: 959 euro

Programma

Lees hoe jouw reisprogramma er van dag tot dag uit ziet. Heb je andere wensen? Wil je het bijvoorbeeld combineren met de Inca Trail? Heb je een transfer nodig van Lima naar Cusco? Geef ons je voorkeuren door en wij passen het programma naar jouw smaak en wensen aan.

Zaterdag
20120906_124814Zodra je aankomt in Cusco, haalt een van onze (Engelssprekende) medewerkers je op van het vliegveld en brengt je naar het gastgezin. Het gastgezin is in de buurt van het centrum van Cusco. In deze stad zul je kennismaken met de Peruaanse cultuur en de Spaanse taal. ´s Middags krijg je een korte rondleiding van de (tevens Engelssprekende) vrijwilligerscoordinator van Mijn Bestemming Peru ter plaatse. Je zult dan zien waar de Spaanse school ligt, hoe je naar het centrum loopt en waar de belangrijke gebouwen zijn. Het is belangrijk dat je de rest van de dag rustig aan doet; Cusco ligt op 3300 meter ligt en je moet dus wennen aan de hoogte.

Zondag
Deze dag deel je zelf in. Neem lekker de tijd om te acclimatiseren.

Maandag t/m vrijdag
Spaanse les
In deze eerste week heb je elke ochtend 4 uur Spaanse les in een Spaanse school in Cusco. Je leert de basis van de Spaanse taal, waarmee je je van dag tot dag redt in Peru. De school ligt in een rustige wijk van het centrum. Op loopafstand vind je allerlei ambachtelijke marktjes met traditioneel handwerk.
Je ontbijt ´s ochtends in je gastgezin, daarna ga je naar Spaanse les, je luncht warm in je gastgezin. ‘s Middags ben je vrij om bezienswaardigheden in en om de stad te bezoeken, evt. met andere leerlingen van de Spaanse school. ´s Avonds krijg je weer warm eten of een broodje bij je gastgezin. Wil je graag een activiteit doen? Doe mee aan verschillende lessen zoals kooklessen en salsalessen, die de school ook organiseert.

Zaterdag
Vrije dag

Zondag
Heilige Vallei
´s Ochtends vertrekken we per bus naar de ambachtelijke zondagmarkt van Pisaq. Hier verkopen mannen en vrouwen uit de omgeving hun producten en traditionele handwerken. In Pisaq bezoeken we ook het archeologische centrum met Inca ruïnes, met een adembenemend uitzicht over de vallei! Hierna rijden we verder naar Ollantaytambo. Dit is een pitoresk dorpje dat nog de bouwstijl en dorpsstraatjes van de tijd van de Inca’s heeft, en wordt daarom ook wel de levende Incastad genoemd. Tegen de steile berghelling liggen de ruïnes van Ollantaytambo die je ongetwijfeld indrukwekkend zult vinden. Aan het eind van de middag brengen we een bezoek aan de markt en de kerk van Chinchero. Deze kerk is van binnen overweldigend mooi vanwege de hoeveelheid gouden decoraties. Hierna rijden we terug naar Cusco.

Maandag t/m vrijdag
marian with boyOp deze dagen zul je als vrijwilliger helpen in een sociaal project. Je komt -in overleg met ons- in een project terecht waar ze jou in die periode het hardst nodig hebben. Lees meer over onze vrijwilligersprojecten en krijg een idee van wat je kunt verwachten van het vrijwilligerswerk in Peru.

Zaterdag

Vrije dag

Zondag
Mountainbike tocht
´s Ochtends vroeg vertrek je met de bus richting Moray. Daar begint onze mountainbiketocht met een bezoek aan de Inca ruïnes van Moray. Een gids vertelt je over de agriculturele kunsten van de Inca´s. Daarna dalen we met de mountainbike af naar de zoutpannen van Moras. Dit is een prachtig zoutwinningsproject, waar zout water uit de bergen wordt opgevangen in zoutpannen. Vervolgens dalen we af naar het dorpje Urubamba waar we de bus terug naar Cusco nemen.p-7030-biking_maras_moray_1
Het vervoer per bus, de huur van de mountainbikes en helmen, een Engelssprekende gids en een lunchpakket zijn bij de tocht inbegrepen.

Maandag en dinsdag
Bezoek aan Machu Picchumachupicchu-trek-peru (534)
Deze tour is het onbetwiste hoogtepunt van het programma, je bezoekt de Verborgen Inca stad van Machu Picchu! ´s Ochtends of ´s middags vertrek je met de trein naar Aguas Calientes, het dorpje aan de voet van Machu Picchu. Dit dorpje met veel restaurantjes en barretjes is gelegen aan de rand van de jungle en een mooie plek voor een overnachting. Je kunt er ook een bezoek brengen aan warmwaterbronnen. De volgende ochtend vertrek je heel vroeg met de bus of lopend naar Machu Picchu. Zo ben je er voordat de andere toeristen er zijn. Geniet van de rust, de prachtige uitzichten en de indrukwekkende eeuwenoude bouwwerken. Je krijgt eerst een 2 uur durende rondleiding van een Engelssprekende gids die je alles uitlegt over de geschiedenis en de geheimen van Machu Picchu. Daarna heb je ruim de tijd om zelf rond te lopen langs de machtige stenen, door de verborgen gangetjes en langs de prachtige uitzichtpunten of je kunt Wayna Picchu beklimmen, de bergtop naast Machu Picchu. In de namiddag keren we terug met de bus naar Aguas Calientes en gaan van daaruit met de trein terug naar Cusco.

Woensdag
Vrije dag
Woensdagavond: vertrek met de nachtbus naar Puerto Maldonado.

Donderdag en vrijdag
Puerto Maldonado
Dag 1: Ontvangst bij het busstation en verzamelen met de tour-groep bij het kantoor van de tour operator.
Transfer naar de haven van Rio Madre de Dios, waar we de boot nemen voor ongeveer een uur naar onze lodge. Daar kun je je spullen op je kamer laten en drinken we een vers fruitsapje uit het jungle gebied. Na een rustmomentje, is er een twee uur durende wandeling door het regenwoud, begeleid door ervaren lokale gidsen. Met de gids gaan we op zoek naar verschillende soorten apen en zullen we prachtige flora zien, waaronder bomen die meer dan vijfhonderd jaar oud zijn. We zullen ook bijzondere vogels spotten zoals toekans, trogons en ara’s, maar ook slangen en vlinders. Dit gebied ligt op de grens met het nationaal park Tambopata.
’s Avonds is er een alligator tour in een boot over de rivier Madre de Dios. We varen met zaklampen zodat we alligators kunnen spotten en die zijn soms wel 3 meter lang. Ook kunnen we capibara’s tegenkomen, het grootste knaagdier ter wereld met een gewicht tot 60 kilo. Daarna is er diner in de lodge en overnachten we daar.
papagaaiDag 2: Na een ontbijtje gaan we met de boot op weg naar nationaal park Tambopata waar we een tocht van 5 km lopen. In het midden van het dichte tropische bos zullen we aankomen bij Lake Sandoval, een van de grootste meren in het gebied. Er zwemmen pirañas in het meer en met alle flora en fauna rondom het meer is het een prachtige plek. Aldaar hebben we een typische lunch met producten uit het gebied. Na de lunch gaan we per kano verder en zoeken we verder naar de vele diersoorten die dit gebied rijk is, zoals vogels en apen van verschillende soorten (hoatzin, aalscholver, lily trotter, witte reiger, gieren, brulaap, monnikaapjes, zwarte kapucijnapen, tamarins en luiaards). Soms komen we een gezin van gigantische (bijna twee meter lang) otters tegen op de rivier of in het meer. Dit is een bedreigde diersoort vanwege de grote alligators in het gebied. Tijdens de zonsondergang keren we terug naar de lodge en terug naar Puerto maldonado.
’s Avonds kun je dan weer een nachtbus nemen van Puerto Maldonado naar Cusco.

Zaterdag

Terug in Cusco. Einde programma.

Inclusief:
• Rondleiding in Cusco ter introductie
• 1 week cursus Spaans van 20 uur
• Extra activiteiten bij de Spaanse school
• Lesmateriaal
• 3 weken verblijf in een gastgezin
• 1 week vrijwilligerswerk
• Assistentie van de vrijwilligerscoördinator in Cusco
• Mountainbiken bij de ruine van Moray en bij Moras
• Dagtocht naar de markt en de ruines van Pisaq, naar Ollantaytambo en naar Chinchero in de Heilige Vallei
• Entree tickets ruines, middels boleto turistico
• Tour naar Machu Picchu (2 dagen/1 nacht) met de trein (trektocht als alternatieve mogelijkheid)
o Trein naar Aguas Calientes en terug
o Overnachting in Aguas Calientes
o Bus van Aguas Calientes naar Machu Picchu en terug
o Toegang tot Machu Picchu
o Bezoek aan Machu Picchu met gids
• 2-daagse tour naar het regenwoud van Puerto Maldonado
o Vervoer busstation Puerto Maldonado – stad – haven en vice versa
o Twee maal lunch, 1 maal diner, 1 maal ontbijt
o Engelstalige gids
o Overnachting in Lodge
o Entree ticket Nationaal Park Tambopata
Niet inclusief
• Reisverzekering
• Reis naar Cusco
• Bus naar Puerto Maldonado en terug

Neem contact met ons op voor meer informatie:
info@mijnbestemmingperu.nl
06-12890262
06-23898571
www.mijnbestemmingperu.nl

Brochure : Backpacken met een bestemming 3 weken

 

Programma Spaans: 4 weken Spaanse les en tours in de omgeving van Cusco

Leer de wereldtaal Spaans en ontdek de mooiste plekken van Zuid Peru. Wil jij graag een nieuwe taal leren of je Spaans perfectioneren? In deze reis combineer je taalles met een bezoek aan Machu Picchu, avontuur in de vorm van raften en mountainbiken en een tour door de heilige vallei van de Inca’s. Door de weeks zit je in de klas en in het weekend ga je op pad in het prachtige Andes-gebergte.

Duur: 4 weken
Wanneer: Dit programma start elke zaterdag!
Bestemmingen: Cusco, Heilige Vallei, Machu Picchu
Start- en eind punt: Cusco
Activiteiten: Spaanse les, mountainbiken, raften, Machu Picchu tour, heilige vallei tour
Minimum aantal deelnemers: n.v.t.
Speciale aanbieding: 1150 euro

Programma
Lees hoe jouw reisprogramma er van dag tot dag uit ziet. Heb je andere wensen? Wil je het bijvoorbeeld combineren met de Jungle Trail? Heb je een transfer nodig van Lima naar Cusco? Geef ons je voorkeuren door en wij passen het programma naar jouw smaak en wensen aan.

Zaterdag

Zodra je aankomt in Cusco, haalt een van onze (Engelssprekende) medewerkers je op van het vliegveld en brengt je naar het gastgezin. Het gastgezin is in de buurt van het centrum van Cusco. In deze stad zul je kennismaken met de Peruaanse cultuur en de Spaanse taal. ´s Middags krijg je een korte rondleiding van de (tevens Engelssprekende) vrijwilligerscoordinator van Mijn Bestemming Peru ter plaatse. Je zult dan zien waar de Spaanse school ligt, hoe je naar het centrum loopt en waar de belangrijke gebouwen zijn. Het is belangrijk dat je de rest van de dag rustig aan doet; Cusco ligt op 3300 meter ligt en je moet dus wennen aan de hoogte.

Zondag
Deze dag deel je zelf in. Neem lekker de tijd om te acclimatiseren.

DSC_0152Maandag t/m vrijdag
Spaanse les
Je ontbijt ´s ochtends in je gastgezin, daarna ga je naar Spaanse les. Je hebt elke ochtend 4 uur Spaanse les in een Spaanse school in Cusco. Je leert de basis van de Spaanse taal, waarmee je je van dag tot dag redt in Peru. De school ligt in een rustige wijk van het centrum. Op loopafstand vind je allerlei ambachtelijke marktjes met traditioneel handwerk.
Na de les lunch je warm in je gastgezin. ‘s Middags ben je vrij om bezienswaardigheden in en om de stad te bezoeken, evt. met andere leerlingen van de Spaanse school. ´s Avonds krijg je weer warm eten of een broodje bij je gastgezin. Wil je graag een activiteit doen? Doe mee aan verschillende lessen zoals kooklessen en salsalessen, die de school ook organiseert.

Zaterdag
raftingRaften
Dit is de meest actieve tour van het programma. We gaan wild water raften! ´s Ochtends vertrekken we met een busje naar het beginpunt van de tocht. Hier krijg je een introductie en een uitleg over wat je wel en niet moet doen in de boot. De raft-tocht duurt 2,5 uur langs prachtige rotswanden en door een mooie vruchtbare vallei. Daarna kun je je afdrogen en omkleden en hebben we een lunch voordat we weer met de bus naar huis gaan.

Zondag
Heilige Vallei
´s Ochtends vertrekken we per bus naar de ambachtelijke zondagmarkt van Pisaq. Hier verkopen mannen en vrouwen uit de omgeving hun producten en traditionele handwerken. In Pisaq bezoeken we ook het archeologische centrum met Inca ruïnes, met een adembenemend uitzicht over de vallei! Hierna rijden we verder naar Ollantaytambo. Dit is een pitoresk dorpje dat nog de bouwstijl en dorpsstraatjes van de tijd van de Inca’s heeft, en wordt daarom ook wel de levende Incastad genoemd. Tegen de steile berghelling liggen de ruïnes van Ollantaytambo die je ongetwijfeld indrukwekkend zult vinden. Aan het eind van de middag brengen we een bezoek aan de markt en de kerk van Chinchero. Deze kerk is van binnen overweldigend mooi vanwege de hoeveelheid gouden decoraties. Hierna rijden we terug naar Cusco.

Maandag t/m vrijdag
Spaanse les

Zaterdag en Zondag
Bezoek aan Machu Picchu
Deze tour is het onbetwiste hoogtepunt van het programma, je bezoekt de Verborgen Inca stad van Machu Picchu! Met deze 2 daagse tour vertrek je vanuit Cusco met een busje naar Hidroelectrica. Dit is een rit van ongeveer 6 uur door een prachtig landschap. Eerst klimmen we tot Abra Malaga, een bergpas op 4350 m. Hier heb je een geweldig uitzicht, want aan de andere kant van de bergpas begint het prachtige jungle landschap. Hier dalen we af, de jungle vallei in. Onderweg komen we langs Santa Teresa, waar een een lunch stop maken. Wanneer we aankomen in Hidroelectrica, nemen we de trein naar Aguas Calientes. Dit dorpje met veel restaurantjes en barretjes is gelegen aan de voet van Machu Picchu en aan de rand van de jungle en is een mooie plek voor een overnachting. Je kunt er ook een bezoek brengen aan warmwaterbronnen. Na een diner overnachten we hier om de volgende ochtend vroeg met de bus naar Machu Picchu te gaan.

verkorte inca trailWe vertrekken heel vroeg met de bus of lopend naar Machu Picchu. Zo ben je er voor zonsopkomst. Geniet van de rust, de prachtige uitzichten en de indrukwekkende eeuwenoude bouwwerken. Je begint je bezoek aan Machu Picchu met een tour van 2 a 3 uur met een Engels sprekende gids. De gids laat je de belangrijkste locaties op het archeologische complex van Machu Picchu zien en de gids zal je alles uitleggen over de geschiedenis en de geheimen van Machu Picchu. Daarna heb je ruim de tijd om zelf rond te lopen langs de machtige stenen, door de verborgen gangetjes en langs de prachtige uitzichtpunten of je kunt Wayna Picchu beklimmen, de bergtop naast Machu Picchu.

Maandag t/m vrijdag
Spaanse les

Zaterdag
Mountainbike tocht
´s Ochtends vroeg vertrek je met de bus richting Moray. Daar begint onze mountainbiketocht met een bezoek aan de Inca ruïnes van Moray. Een gids vertelt je over de agriculturele kunsten van de Inca´s. Daarna dalen we met de mountainbike af naar de zoutpannen van Moras. Dit is een prachtig zoutwinningsproject, waar zout water uit de bergen wordt opgevangen in zoutpannen. Vervolgens dalen we af naar het dorpje Urubamba waar we de bus terug naar Cusco nemen.
Het vervoer per bus, de huur van de mountainbikes en helmen, een Engelssprekende gids en een lunchpakket zijn bij de tocht inbegrepen.

Zondag
Vrije dag, zelf in te delen.

Maandag t/m vrijdag
Spaanse les

Zaterdag
Einde programma

Inclusief:
• Rondleiding in Cusco ter introductie
• 4 weekse cursus Spaans van 80 uur
• Extra activiteiten bij de Spaanse school
• Lesmateriaal
• 4 weken verblijf in een gastgezin
• Assistentie van de vrijwilligerscoördinator in Cusco
• Mountainbiken bij de ruine van Moray en bij Moras
• Dagtocht naar de markt en de ruines van Pisaq, naar Ollantaytambo en naar Chinchero in de Heilige Vallei
• Dag raften
• Tour naar Machu Picchu (2 dagen/1 nacht) met de bus (trektocht als alternatieve mogelijkheid)
o Bus naar Hidroelectrica en terug
o Trein hidroelectrica – Aguas Calientes
o Overnachting in Aguas Calientes
o Toegang tot Machu Picchu
o Bezoek aan Machu Picchu met gids
o 1 lunch, 1 diner, 1 ontbijt

Niet inclusief
• Reisverzekering
• Reis naar Cusco
• Entree tickets ruines, middels boleto turistico

Brochure: Programma Spaans 4 weken

20121023_144250
11080472_959748307377684_2154493230117346939_o
moray3
moray
stefan4
rafting001
joshua
fenna
cusco3
jungle trail
uros
10631099_840466342639215_8546514150318023991_o