Nieuwe regels Machu Picchu

Omdat de populariteit van Machu Picchu groeit, heeft de lokale overheid besloten om Machu Picchu beter te beschermen tegen de toestroom van bezoekers, zodat de ruïnes goed geconserveerd blijven voor de toekomst. De INC, het bestuursorgaan dat Machu Picchu beheert, heeft daarom een aantal nieuwe regels geïmplementeerd die vanaf 1 juli gelden. Hieronder de belangrijkste veranderingen en regels op een rijtje:

 • Twee toegangstijden; Van 6.00 tot 12.00 uur en van 12.00 tot 17.30 uur
 • Alleen toegestaan om Machu Picchu te betreden met een een officiële gids
 • Je kunt 3 circuits volgen – het is niet toegestaan ​​om van de circuits af te wijken
 • Huayna Picchu & Machu Picchu Mountain behouden hun schema’s zoals voorheen
 • Regels kunnen in de komende maanden nog worden gewijzigd of aangepast

Stage in Toerisme

Toegangskaarten & Tijden

De belangrijkste wijziging die is aangekondigd is het feit dat toegangskaarten nu een tijdslimiet hebben en voor een van de twee tijd-slots moeten worden gekocht. Deze slots zijn;

nieuwe regels machu picchu

Ochtendslot: 6.00 tot 12.00 uur

Middagslot: 12.00-17.30 uur

Deze slots zijn vast en kunnen niet worden gewijzigd. Als je pas om 11 uur naar binnen gaat, moet je om 12 uur Machu Picchu weer verlaten. Om de middagstijd te bevorderen en bezoekers meer te spreiden (60% van de bezoeken aan Machu Picchu vindt nu voor 13.00 uur plaats) is de prijs voor de middag iets lager dan de prijs voor de ochtend. Naast deze twee tijd-slots heeft de INC ook besloten dat het niet meer mogelijk is om in en uit het “park” te lopen. Dus wanneer je eenmaal Machu Picchu uit bent, kun je niet meer opnieuw naar binnen, tenzij je nog een ticket hebt. Het is wel mogelijk Machu Picchu de hele dag te bezoeken met twee tickets. Voor een uitgebreid bezoek aan Machu Picchu is het aan te bevelen een tweedaags bezoek te hebben; Dag 1 ochtend aankomst en middag bezoek Machu Picchu, een overnachting in Aguas Calientes en dag 2 een ochtend bezoek aan Machu Picchu en in de middag terug met de trein.

Gidsen

nieuwe regels machu picchuHet was eerst mogelijk om Machu Picchu alleen te bezoeken, zonder gids. Vanaf 1 juli moet elk bezoek met een officiële Machu Picchu gids worden gedaan. Deze gidsen regelen wij als je bij ons je bezoek aan Machu Picchu boekt. Elke gids kan een groep van maximaal 16 personen begeleiden. Voor grotere groepen zijn er 2 of meer gidsen nodig. Tijdens de rondleiding dien je mee te lopen met de gids. Op dit moment geldt dat de mensen die Machu Picchu twee dagen bezoeken, alleen een gids nodig hebben voor de eerste dag en voor de tweede dag kun je dan wel zonder gids rondlopen. Niettemin is het mogelijk dat deze regel in de komende weken of maanden verandert.

Circuits

Samen met de nieuwe regels heeft de INC ook een systeem geïmplementeerd van vaste circuits. Ze hebben 3 circuits uitgewerkt waarmee u verschillende delen van de site kunt bezoeken. De circuits duren ongeveer 2-3 uur om te voltooien en kunnen niet tijdens de route worden veranderd. De gidsen zijn degene die deze circuits kennen en de groep kan adviseren welk circuit het best past bij je interesses.

Huayna Picchu & Machu Picchu Montaña

Voor de twee wandelingen naar Huayna Picchu en Machu Picchu Mountain blijven de regels zoals ze eerder waren; Voor elke wandeling zijn er 400 plaatsen beschikbaar, verdeeld in twee groepen van 200 elk. Voor Huayna Picchu zijn de twee groepen op de volgende tijden; groep 1; Tussen 7.00 en 8.00 uur en groep 2; Tussen 10.00 uur en 11.00 uur. Voor Machu Picchu Mountain zijn de twee keer; Tussen 7.00 en 8.00 uur en de tweede groep begint tussen 9.00 en 10.00 uur. Beide beklimmingen duren ongeveer 3 uur.

nieuwe regels machu picchu

Aanvullende voorschriften en regels Machu Picchu 

 • Elk type tas / rugzak die meer dan 40 x 35 x 20 cm (15,7 x 13,7 x 7,9 inch) is, is niet toegestaan ​​en kan in de buurt van de ingang worden achtergelaten bij de bagage opslag.
 • Het is verboden eten en drinken mee naar binnen te nemen.
 • Het is verboden om alcoholische dranken mee te nemen.
 • Het is verboden om een paraplu mee te nemen (hoeden en poncho’s / regenjassen zijn toegestaan).
 • Het is verboden om een statief mee te nemen.
 • Het is verboden om muziekinstrumenten of speakers mee te nemen.
 • Schoenen met hoge hakken of harde zolen zijn verboden. Alleen zachte zolen zijn toegestaan ​​(zoals die in trainingsschoenen of loopschoenen / laarzen).
 • Je mag niet met kinderwagens / buggy’s naar binnen.
 • Het is verboden om op muren te klimmen of leunen.
 • Wandelstokken met een metalen of harde punt zijn verboden.
 • Drones zijn verboden.

Met deze verschillende trektochten en tours kun je Machu Picchu bezoeken: