Startpunt voor backpackers!

Compleet programma alles inclusief voor slechts €330 !!

Rondreizen als backpacker in Peru is een van de mooiste dingen die je kunt doen met ontzettend veel vrijheid en het maken van jouw eigen keuzes. Maar soms is het gewoon heel erg fijn om eventjes goed voor jezelf te zorgen. Daar willen wij jou graag bij helpen en daarom hebben wij voor elke reiziger die in Cusco wil verblijven een 2-weeks programma ontwikkeld voor een exceptionele lage prijs en met veel inhoud en flexibiliteit!

Duur: 2 weken
Wanneer: Dit programma start elke zaterdag
Bestemmingen: Cusco, Heilige Vallei van de Inca’s
Start- en eindpunt: Cusco
Activiteiten: Spaanse les, raften, ziplinen, tour Cusco, tour Heilige Vallei van de Inca’s, tour Moray en Maras, workshop local cooking/salsa les
Accommodatie: Privé slaapkamer in gedeeld appartement
Minimum aantal deelnemers: n.v.t.

Prijs: 330 euro

Brochure: backpackersstop 2 weken 2017

Programma

Culturele-tours

Lees hoe jouw reisprogramma er van dag tot dag uit ziet. Heb je andere wensen? Wil je het bijvoorbeeld combineren met de Inca Trail of een bezoek aan Machu Picchu? Heb je een transfer nodig van Lima naar Cusco? Geef ons je voorkeuren door en wij passen het programma naar jouw smaak en wensen aan.

Zaterdag
Zodra je aankomt in Cusco, haalt een van onze (Engelssprekende) medewerkers je op van het vliegveld en brengt je naar het appartement. Het appartement is in de buurt van het centrum van Cusco. In deze stad zul je kennismaken met de Peruaanse cultuur en de Spaanse taal. ´s Middags krijg je een korte rondleiding van de (tevens Engelssprekende) vrijwilligerscoordinator van Mijn Bestemming Peru ter plaatse. Je zult dan zien waar de Spaanse school ligt, hoe je naar het centrum loopt en waar de belangrijke gebouwen zijn. Het is belangrijk dat je de rest van de dag rustig aan doet; Cusco ligt op 3300 meter ligt en je moet dus wennen aan de hoogte.

Zondag
STADSTOUR CUSCO
Deze ochtend deel je zelf in. Neem lekker de tijd om te acclimatiseren. In de middag ontdek je de stad Cusco en zijn bijzondere plekken. Rond het middag uur (13.30) start de tour op de Plaza de Armas van Cusco. Hier bezoeken we de kathedraal van Cusco (entree 25 sol). Na een uitgebreide rondleiding in de kathedraal lopen we naar de tempel van de zon (Qoriqancha, entree 10 sol). In deze tempel zie je de strijd, maar ook samenvoeging van de Inca cultuur en het katholicisme en zie je ook het verschil in bouwmethodes van de Inca’s en de spanjaarden. De gids zal uitleg geven over de geschiedenis van de Inca’s en de komst van de Spanjaarden naar Cusco.
Na het bezoek aan de tempel van de zon, lopen we naar de grootste straat van Cusco, Avenida del Sol en vanaf daar reizen we met de bus naar een aantal Inca ruïnes buiten de stad. De eerste stop is Sacsayhuaman, een groot fort en heilige plek. Het fort is gebouwd met enorm grote stenen en is een indrukwekkende constructie.
Vanaf Sacsayhuaman rijden we verder naar de verste ruïne, Tambomachay, de water temple van de Inca’s. Afhankelijk van de tijd (het wordt al rond 18.00 uur donker) wordt een tussenstop in Puca Pucara gemaakt of gaan we direct door naar Q’enqo. Q’enqo, wat doolhof betekent, is een tempel voor offers en laat mooi zien hoe de Inca’s de wereld verdeelden in drie lagen; Hanan Pacha, de hemel, Cay Pacha, de aarde waarop we leven en Uku Pacha, de onderwereld of het binnenste van de aarde.
Rond 18.30 zijn we weer terug in het centrum van Cusco.

Maandag t/m vrijdagkoen at school
SPAANSE LES
Je hebt elke middag van 15.00 tot 17.00 Spaanse les in een Spaanse school in Cusco. Je leert de basis van de Spaanse taal, waarmee je je van dag tot dag redt in Peru. De school ligt midden in het prachtige en levendige centrum van Cusco. Op loopafstand vind je allerlei ambachtelijke marktjes met traditioneel handwerk.
Wil je graag een activiteit doen? Doe mee aan verschillende gratis lessen zoals kooklessen en salsalessen, die de school organiseert.

Zaterdag
raftincusco-768x511RAFTEN, ZIPLINING EN SAUNA
Dit is een dag vol avontuur op de Urubamba rivier die van de hoge Andes door de Heilige Vallei naar de jungle stroomt. ’s Ochtends vertrek je vanuit het centrum van Cusco met een busje naar de lodge aan de rivier. Dit is een rit van ongeveer 1,5 uur.

Bij de lodge krijg je uitleg en instructies van professionele rafting gidsen en een goede uitrusting met helm, wet suit en zwemvest. Dan gaat de tocht beginnen en vaar je 2 uur over het wild stromende water. Daarna rijden we terug en lunchen we bij de lodge. In de middag kun je ook nog ziplinen en van de sauna gebruik maken om bij te komen van dit spectaculaire avontuur.

Zondag
HEILIGE VALLEI
´s Ochtends vertrekken we per bus naar de ambachtelijke zondagmarkt van Pisaq. Hier verkopen mannen en vrouwen uit de omgeving hun producten en traditionele handwerken. In Pisaq bezoeken we ook het archeologische centrum met Inca ruïnes, met een adembenemend uitzicht over de vallei! Hierna rijden we verder naar Ollantaytambo.

Dit is een pitoresk dorpje dat nog de bouwstijl en dorpsstraatjes van de tijd van de Inca’s heeft, en wordt daarom ook wel de levende Incastad genoemd. Tegen de steile berghelling liggen de ruïnes van Ollantaytambo die je ongetwijfeld indrukwekkend zult vinden. Aan het eind van de middag brengen we een bezoek aan de markt en de kerk van Chinchero. Deze kerk is van binnen overweldigend mooi vanwege de hoeveelheid gouden decoraties. Hierna rijden we terug naar Cusco.

Maandag t/m vrijdag
SPAANSE LES
In de tweede week leer je een aantal zinsstructuren, zodat je vragen kunt stellen, kleine gesprekjes kunt voeren en iets kunt vertellen over jezelf in het Spaans.

Zaterdag
MORAS EN MORAY
Een prachtige tour van een halve dag naar de zoutmijnen van Maras en het landbouw labaratorium van de Inca’s in Moray. Je wordt om 8 uur opgehaald om richting Moray te rijden. Dat is 1,5 uur rijden door een geweldig mooie omgeving. Je zult besneeuwde toppen van de Andes zien, maar ook bloeiende velden van koolzaad. In Moray zul je 3 ronde theater-achtige terrassen zien die door de Inca’s zijn gebouwd om te experimenteren met verschillen in vocht en temperatuur voor het gewas. Vanaf Moray rijden we door naar Maras, wat al sinds de pre-inca tijd een plaats is voor zoutwinning. Er zijn meer dan 3000 kleine zoutmeertjes in een kleine vallei. Na Maras keren we terug naar Cusco, waar je rond het middag uur aan zult komen.

Zondag
Einde programma. Check-out appartement
Inclusief:
• Pick-up vliegveld Cusco
• Rondleiding in Cusco ter introductie
• 2 weken cursus Spaans van in totaal 20 uur
• Extra activiteiten bij de Spaanse school (kookworkshop, dansles)
• Lesmateriaal
• 2 weken verblijf in een gedeeld appartement
• Assistentie van de vrijwilligerscoördinator in Cusco
• Stadstour Cusco
• Heilige vallei tour: dagtocht naar de markt en de ruines van Pisaq, naar Ollantaytambo en naar Chinchero in de Heilige Vallei
• Dagtour Rafting
o Vervoer Cusco – rivier
o Rafting material: helm, zwemvest, peddels, raft, jack, wetsuit
o Professionele Engelssprekende Rafting gids
o Lunch
o Sauna, warme douche, toilet
o Vervoer rivier-Cusco
• Tour Moray en Moras

Niet inclusief
• Entree tickets ruïnes, middels boleto turistico
• Reisverzekering
• Reis naar Cusco

Neem contact met ons op voor meer informatie:
info@mijnbestemmingperu.nl
06-12890262
06-23898571
www.mijnbestemmingperu.nl