Duurzaam Toerisme

Duurzaam toerisme is toerisme dat ernaar streeft om de impact van toerisme op het milieu zoveel mogelijk te beperken, de lokale mensen en culturen te respecteren, economisch voordeel te bieden aan lokale bedrijven en gemeenschappen, te zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor de reizigers en de bestemmingen te beschermen voor toekomstige generaties. Met behulp van kleinschalige accommodatie, lokaal transport, het ondersteunen van lokale bedrijven, en de integratie van community-based ecotoerisme en tours werken we aan de duurzaamheid van toerisme.

Mijn Bestemming Peru, onderschrijft de Global Sustainable Tourism Criteria, een internationaal initiatief om een gemeenschappelijk begrip van duurzaam toerisme te creëren. De criteria beschrijven vier hoofdthema’s: effectieve duurzaamheidsplanning; het maximaliseren van de sociale en economische voordelen voor de lokale gemeenschap; verbetering van het culturele erfgoed, en vermindering van de negatieve effecten voor het milieu.

Eén van de manieren om sociale en economische voordelen voor de lokale gemeenschap te realiseren is het bieden van onderwijs voor kinderen van gidsen en andere kinderen uit de omgeving van Cusco met behulp van de opbrengsten uit het verkopen van tours. Wanneer je bij Mijn Bestemming Peru een tour boekt, ondersteun je onderstaand project, waar kinderen Engels leren zodat ook zij de kans hebben een mooie toekomst op te bouwen.