Duurzaam Reizen

Duurzaam toerisme is toerisme dat ernaar streeft om de impact van toerisme op het milieu zoveel mogelijk te beperken, de lokale mensen en culturen te respecteren, economisch voordeel te bieden aan lokale bedrijven en gemeenschappen, te zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor de reizigers én de bestemmingen te beschermen voor toekomstige generaties.

Met behulp van kleinschalige accommodatie, lokaal transport, het ondersteunen van lokale bedrijven, en de integratie van community-based ecotoerisme en tours werkt Mijn Bestemming Peru aan de duurzaamheid van toerisme.
Mijn Bestemming Peru, onderschrijft de Global Sustainable Tourism Criteria, een internationaal initiatief om een gemeenschappelijk begrip van duurzaam toerisme te creëren.

Duurzaam toerisme is gericht op de drie factoren: People, Planet en Profit.

PeopleDSC_0283

Vrijwilligerswerk is een onderdeel van duurzaam toerisme. Tijdens het vrijwilligerswerk dat we organiseren, is er de mogelijkheid om te verblijven in een gastgezin. Hierdoor kunnen de vrijwilligers leren over de cultuur van Peru, die de gastgezinnen met trots aan ze zullen laten zien. Hierbij doneert Mijn Bestemming Peru ook jaarlijks een geld bedrag aan vrijwilligerswerkprojecten, naast de zelf georganiseerde acties, zoals het geven van kerstcadeautjes aan de kinderen in Cusco of hulp aan slachtoffers van noodweer. Bij het bovenstaande wordt de lokale bevolking geholpen, op het gebied van sociale en culturele aspecten.

Lares trekPlanet

Bij de samenwerking met de lokale touroperators en gidsen, kijken we kritisch naar hoe duurzaam zij de tours organiseren en of ze rekening houden met het behoud van de natuur. Daarnaast worden alle reizigers gevraagd rekening te houden met de natuur, door bijvoorbeeld geen afval achter te laten op straat of in de natuur.

Profit

Mijn Bestemming Peru werkt veel samen met de lokale bevolking. In sommige tours maken we gebruik van kleinschalige community-based accommodatie, zodat de lokale bevolking een inkomstenbron heeft. Ook geeft Mijn Bestemming Peru de lokale bevolking de kans om als gastgezin te dienen om zo te profiteren van de toeristen die ze ontvangen. Verder werken we samen met universiteiten, lokale touroperators en lokale gidsen die via Mijn Bestemming Peru profiteren van het toerisme.  MBP vindt het belangrijk dat de mensen waar we mee samenwerken eerlijk betaald worden voor hun werkzaamheden en zorgt dan ook voor eerlijke lonen.